Deel 5 van het Noorder eiland

Hoi allemaal.....Ja ja dat hebben jullie goed gezien: Dat is een peukie!! Ik dacht het te kunnen achterhouden, maar ik ben zo stom geweest om een rokende foto op de site te zetten. Het komt echt door al dat gevlieg. Dat brengt zo veel stress met zich mee dat ik er een op moest steken om tot rust te komen. Nu ben ik weer terug bij af helaas. Maar als ik in Nederand terug ben rook ik niet meer dat beloof ik!! Ik hoor jullie denken ja ja ja dat zal wel...............

En over die spannende grot activiteiten: soms is het beter om bepaalde dingen van een afstandje te bekijken..........Dan zie je het gewoon beter en kan je een beetje afkijken. Dat hoort allemaal bij mijn tactiek. De echte spannende dingen ga ik nog beleven op het zuider eiland. Wacht maar af!!!

Ma 8 dec 2008,

De dag van de Tongariro crossing! Voor 10 uur in de ochtend moest iedereen aan het wandelen zijn anders red je het niet voor 6 uur in de middag. Dus gingen we heeeel vroeg weg vanuit Taupo. Ik had eigenlijk al besloten dat ik vandaag niet mee wilde, want het was bewolkt en koud en winderig. Ik ga niet zo'n lange wandeling maken in de regen en koude wind. Echt niet!! Nee als ik ga lopen moet het lekker warm zijn en droog. Ik zoek wel een andere dag uit. Desnoods bel ik van te voren even wat de weervoorspellingen zijn. De rest (de hele bus) die wel ging lopen werden van top tot teen gescreend voor die wandeling. De eisen waren als volgt: geen spijkerbroek (als het nat wordt plakt het aan je lichaam en als het koud wordt bevries je en als het langer koud blijft ga je dood), geen katoen (er gebeurt hetzelfde met je als je katoen draagt), geen slippers (dat kan ik begrijpen loopt een beetje moeilijk op een berg), minimaal 3 lagen bovenkleding wat je over elkaar aan kan trekken, een regenjas is verplicht en het liefst nog een muts en handschoenen. Was ik even blij toen ik iedereen ingepakt die berg op zag lopen dat ik dat niet hoefde te doen. De dag ervoor had ik nog aan een paar mensen (die er niet echt sportief uitzagen) gevraagd of zij ook net zo weinig berg wandeling ervaring hebben zoals ik, maar dat pakte anders uit. Een Koppel had de Kilimanjaro beklommen, weer een ander de Inka trail, weeriemand anders had al meerdere meerdaagse tracks gedaan in zuid Amerika etc. Nou dat voorspelt veel goeds voor mijn wandeling. Wil ik het nog wel open vraag ik me nu af??

Ik ga er nog even over nadenken, maar eerst ga ik naar mijn tante! Ik heb de intercity genomen in National Park naar Wanganui en daar stond mijn tante me op te wachten. Dat is zo'n raar idée dat ik nu in Wnaganui ben! De plek waar ik mijn eerste stapjes heb gezet en waar mijn hele familie al meerdere keren geweest is. Het huis van mijn tante is echt vreselijk groot. Ik had thuis al wel gehoord dat het groot was, maar niet zo groot!! 5 of 6 slaapkamers, 2 badkamers en 1 bad, een zwembad, een speelruimte waar ze vroeger een tafeltennistafel hadden staan en een biljarttafel, een mega groot terras, 2 autogargage boxen en een mega tuin. En met al die ruimte zit mijn tante nu opgescheept. Mijn oom is overleden dus mijn tante heeft al heel lang het rijk alleen, maar dit lijkt net een keizerrijk zo groot!! Het staat al meer dan een jaar te koop, maar niemand wil het hebben. (de creditcrisis is ook hier aanbeland). In iedere geval niet de kiwi's. Die houden niet van dit soort type huizen zegt mijn tante. Ik hoop voor haar dat er snel een koper komt!

Die dag heb ik voor het eerst sinds jaren mijn neven gezien: Tim en Rex. Tim komt nog heel vaak lang bij mijn tante en woont om de hoek. Rex is mijn peet neef en woont ook in Wanganui. Hij heeft 4 dochters. Mijn achternichtjes: Rachel, Alice, Anna en Kate. Dat is wat voor een man met 5 vrouwen om hem heen. Mijn vader zou er niet aan moeten denken !!! Ik denk de meeste mannen niet. Het was heel gek om mijn neven te ontmoeten, maar wel heeeel erg leuk!!

Di 9 dec 2008,

Mijn tante is net als mijn moeder en had natuurlijk de eerste dag gelijk al mijn kleding al gewassen. Dat is zo fijn en nodig ook, want ik had echt niets meer om aan te trekken. Ik had zelfs al 2 dagen dezelfde onderbroek aan (weet je hoe smerig!!) Ik kwam er na de route langs deTongariro crossing achter dat ik toch iets te weinig warme kleding bij me had (waaronder een jas). Is toch best wel handig in dit land. Dusben ik met mijn tante even de stad in gegaan om een nieuwe warme trui te kopen en een regenjas (is ook best handig in dit land) Ik wilde met creditcard betalen, maar ik was mijn cedircardnummer natuurlijk vergeten. Ik dacht thuis ' oh wat een makkelijk nummer dat onthoud ik wel' maar nee! Gelukkig kan je hier overall pinnen en loop ik nu met bergen geld op zak. Zal vast wel even goed gaan!!

Woe 10 dec 2008,

Ik zit nu op het internet bij mijn neef Rex en moet nu echt gaan uitzoeken wanneer ik waar op het zuider eiland wil zijn. Toch maar aan de planning dan! Vandaag ben ik even naar het Wanganui strand geweest en het park. Het park was echt prachtig!! Ik herinner me dat park van de foto's toen ik klein was en de eendjes aan het voeren was. Maar het strand van Wanganui is echt vreselijk!!! Wat een hoop aangespoelde zooi ligt daar op het strand zeg!! Daar leg je echt je handdoekje niet neer!! Na een storm van maanden geleden is alles in de rivier terrecht gekomen en van daar uit in de zee. De zee gooit alles weer terug op het strand. Ze zouden het echt even mnoeten opruimen, want het ziet er nu niet uit. Rex zijn vrouw (mandy) zegt dat er nog een ander strand in Wanganui is dat wel heel prachtig moet zijn. Misschien kunnen ze me daar van het weekend mee naar toe nemen. Ik hoop het. Het zand daar is wit en dat andere strand is zwart. Wel leuk om een keer te zien, maar als het echt warm wordt kan je daar niet op lopen of zitten. Het weer is nu weer prachtig gewordenna de bewolking van vanochtend (ja ja bewolking even leek het bijna een Nederlandse dag te gaan worden, maarnee) Sorry voor de thuisblijvers, maar ik kan het echt niet laten iets over deze prachtige dagen aan jullie mee te geven....

Marjan

haha, mis je je vier-seizoenen-dekbed nog niet???

Judith

He Joos,
Je kunt wel zien aan je tante dat het familie is! En ook zo'n stoere zonnebril: hadden je mamsie en tante Elly die ook niet gekocht laatst?
Enne... laat je niet opnaaien door een paar geitenwollensokken! Die Tongariro crossing is ECHT heel goed te doen. Gewoon een lekker bammetje mee en je i-pod op. Ik weet zo zeker dat je het mooi vindt!

Hillie!

Hee Josie, ik ben echt HELEMAAL niet jaloers hoor. MMMMMMMMMM... Geniet ervan! Heel leuk al je verhalen. Verborgen schrijftalent.

Len

Len zegt: mamamamamama pffff aih mmmmmmmm. Hij tijgert hier de hele kamer door. Tis net een swiffer!

Henny jongerius

Hoi jose,
Van je moeder je mail door gekregen.Wat een belevenissen allemaal.
Leuk hoor zo`n trektocht.
Leuk op de grond te staan waar je je eerste stapjes hebt gezet.
Een hele fijne tijd nog.
Groetjes Hennyj

janneke

Hé josé,

HAHA Ben je zo ver weg en dan betrappen ze je nog met een peukie in je hand. Je tante en je moeder lijken echt heel erg op elkaar. Leuk om te zien.
Ik ben heel benieuwd of je de wandeling nog gaat maken? Ik lees het wel weer.
Groetjes