Sydney deel 2
Het is alweer een tijdje geleden en in de tussentijd ben ik in Brisbane aanbeland. Nog iets meer dan een weekje te gaan. Nu is dan ook de tijd aangebroken om af te tellen helaas.
Yem mijn haar is inderdaad echt super lang voor mijn doen. Ik vind het zelf op zich ook wel leuk staan, maar ik weet niet hoe lang ik dit vol houd. Het is super onhandig, want iedere keer als het waait zit mijn haar in mijn mond of mijn gezicht.
En Eric de foto van het links draaiende putje komt eraan. Ik moet eerst nog even grondig onderzoek doen.
Ma 9 feb 2009,
Vandaag wilde ik eigenlijk een grote wandeling maken van een uur of vier, maar mijn tenen deden nog te zeer in mijn wandelschoenen. Dan maar op mijn slippers en kijken hoe lang ik het vol houd. Uiteraard was dit niet zo lang, maar de wandeling langs de klif van de Blue Mountains was prachtig. Heel veel kaketoes gezien. Dat zijn van die witte papagaaien met een gele kuif. En ze maken super veel lawaai. Soms net als apen. Op de weg terug heb ik de japanners uitgelachen die een foto probeerde te maken van de Three sisters. Om half 12 was het weer totaal omgeslagen en hing er een dikke laag mist. Je kon geen 2 meter meer voor je uit kijken. En toch blijven fotograferen. Ze zijn gewoon niet te stoppen! In de avond werd ik terug gebeld door het bedrijf waarmee ik canyoning had gedaan afgelopen zaterdag. Ik wilde heel graag toch proberen om nog te klimmen. In eerste instantie zeiden ze dat het niet kon, omdat er geen andere mensen waren en ze minimaal 3 mensen nodig hebben. Maar later belden ze me terug of ik met korting toch nog mee wilde. Nou dat wilde ik uiteraard wel. Is ook beter dan met zo'n groep.
Di 10 feb 2009,
Het is helaas niet de hele dag klimmen, want het weer was er niet naar. Dit was een soort van canyoning, abseil en klimmen in één. Nou ja abseilen is ook een onderdeel van klimmen en ik had het nog nooit eerder gedaan. En canyoning is handig, omdat je toch al nat bent van de regen. Het enige nadeel van een regenachtige dag is dat het super glibberig is. Vooral in de canyon, omdat alles mossig is. Ik ben dan ook meerdere malen ontzettend op mijn muil gegaan. Maar ik stond snel weer op zodat mijn gids niet door had dat ik steeds viel. Ik wilde me niet laten kennen, want hij viel geen één keer. Het abseilen was echt te gek. Vooral de laatste abseil van 30 meter langs een waterval. Echt super gaaf!! En het enige nadeel van abseilen is dat je altijd weer omhoog moet. Jemig wat was dat zwaar!! Met een volle rugzak met zijn touwen en mijn wetsuit stijl omhoog. Soms nog steiler dan een trap. Dit was al klimmen opzich. Toen de gids vroeg of we even moesten stoppen zei ik dat het wel ging, maar eigenlijk kon ik echt niet meer!! Mijn benen deden super zeer en ik was totaal buiten adem. Maarja ik had op de lijst ingevuld dat mijn conditie in orde was dus ik moest wel doorlopen voor mijn gevoel. Eenmaal bijna boven moesten we het laatste gedeelte rotsklimmen. Kreeg ik toch nog mijn zin. Het uitzicht was echt prachtig en echt super super hoog! Ik kreeg het dan ook best een beetje benauwd toen ik naar beneden keek. Maar dat was eigenlijk waar ik het voor wilde doen, want dat is toch wel een kick om zo hoog te zijn!!
Woe 11 feb 2009,
Vandaag ga ik weer terug naar Sydney in de hoop nog twee nachtjes bij de vrienden van Hans te kunnen blijven. Hans zei dat ze me graag wilde ontvangen en dat ze een mega groot huis hebben. Het doel van vandaag was dan ook Jessica bellen en de trein reis zo lang mogelijk uitstellen. Beiden is gelukt! Ik was lekker laat in mijn YHA hostel en Jessica wilde me de volgende dag al ontvangen en ophalen van het pondje aan de overkant van het water. Echt super aardig! Het YHA hostel was veel schoner dan het rans hostel waar ik eerder was in Sydney. Maar dat kan ook bijna niet anders. YHA hostels zijn eigenlijk altijd goed en schoon. Ik zou daar dus iedere keer kunnen verblijven, maar dat doet de rest van de Nederland al die daar op vakantie zijn. Dat vind ik altijd iets minder leuk. YHA is ook eigenlijk standaard heel veilig en er gebeurt dan ook nooit iets. Toch een beetje te saai voor mij. Dan maar kakkerlakken dan heb ik tenminste wel iets te vertellen.
Do 12 feb 2009,
Ik moest met het pondje naar de dierentuin aan de overkant van het water waarJessica me op kwam halen. En het liefst voor 12 uur, want anders zat ze met de Porsche van Luke. (haar man) Dat is natuurlijk ook een beetje onhandig! Nu kwam ze me ophalen met de 4 weel drive Mercedes dat is iets ruimer. Ik moest er super om lachen,want die problemen ken ik niet. Bij gaat het meer om de band van mijn fiets die lek is. Jessica was echt super enthousiast toen ze me op kwam halen en ik had gelijk het gevoel dat ik welkom was. Eenmaal bij het huis aangekomen kreeg ik een rondleiding. En dat was nodig ook ,want het huis is echt mega!!! Hans heeft niets te veel gezegd. Het is inderdaad zoals hij zei een soort huis zoals je het op MTV the cribs ziet. Alles er op en eraan: zwembad, pooltafel, flipperkast, mega flatscreen tv's, iedere kamer had uitzicht op de tuin. Alles bij elkaar een huis van 6 miljoen Austalian dollar. Ik was te nieuwsgierig en had Jessica gevraagd naar de waarde van het huis. Luke en Jessica hebben een dochtertje van 2 jaar oud (Evie) die goed gebruik maakt van de grootte van het huis. Als je even niet op let is ze overal en nergens. Jessica vroeg me dan ook om de deuren achter me op slot te draaien anders is ze te lang op zoek. Evie is echt een super schattig en ondeugend kindje. Ze klimt overal op en onder en soms kreeg ik er echt een hardverzakking van als ze ineens boven op de tafel stond. Oho ik word net als mijn moeder. Hoe moet dat als ik zelf ooit kinderen krijg?In de middagheeft Jessica me rond gereden in en om haar woonplaats. Langs de mooie stranden, die veel schoner en rustiger zijn dan Bondi beach. En het uitzichtpunt op het opera huis vanaf de andere kant van de haven. Eenmaal teruggekomen was het tijd voor een flesje champagne. We hebben de hele avond gezellig zitten kletsen met een glaasje champagne en een heerlijke Indische maaltijd. Hier kan ik best aan wennen!
Vrij 13 feb 2009,
Ik wilde vandaag nog niet naar Brisbane, want het is vrijdag de 13e! Echt niet dat ik dan in het vliegtuig stap!! Vandaag wilde Jessica me laten zien waar Home and Away (een soort van GTST, maar dan van Australie) wordt opgenomen, omdat ik vertelde dat ik het bij mijn nicht vaak keek. Ook wilde ze me de stranden van Palm beach laten zien, waar de echt super rijke mensen een huis hebben. Helaas regende het de hele dag, maar de stranden waren prachtig!! In de middag hebben we lekker geluncht in een sjiek restaurantje waarvan ik niets mocht betalen.Eenmaal terug hebben we weer gezellig zitten kletsen maar nu met pizza en rode wijn. Echt super aardig van Jessica en Luke. Ze hebben me super verwend de tijd dat ik daar verbleef!! Luke heb ik eigenlijk maar 5 minuten gezien, want die is continu aan het werk. Ja dat is dan het nadeel van een miljoenen bedrijf.
Zat 14 feb 2009,
Vandaag vertrekt mijn vliegtuig naar Brisbane en Jessica wilde me op het vliegveld van Sydney afzetten. Had ik weer even geluk. De laatste ochtend heb ik nog even goed genoten van het uitzicht vanuit mijn slaapkamer op de mooie tuin en het zwembad. Ik zal dit king size bed gaan missen denk ik. Na het ontbijt kreeg ik ook nog eens van alles mee: koffie, choclade etc . Ik kom echt niets te kort hier!! Eenmaal bij het vliegveld aangekomen hebben we afscheid genomen. Jessica moest naar een baby shower en ik naar Brisbane. Kan ik toch nog zeggen dat ik heb gecouch surft, maar dan wel mega luxe!!
Ik had het al verwacht toen ik het weer deze ochtend zag,want de turbulentie was echt heel erg vandaag. Ik trok het echt super slecht. Alle vliegangst theorieën die de vorige keer wel hielpen (waarschijnlijk, omdat ik toen ook geen turbulentie had) hielpen nu echt voor geen meter. Ik moest dan ook weer heel hard janken. Hoe gênant weer!! De mascara zat weer op mijn kin. Maar ik moet zeggen dat na een huilbui ik wel mega opgelucht ben en het beter kan uithouden dan daarvoor. Ook gek eigenlijk. Maargoed ik heb het weer overleefd.
Zon 15 feb 2009,
Dat heb ik weer! Ik ben weer beland in het junkie uitgaansgedeelte van de stad. Hoe ik het toch iedere keer weer voor elkaar krijg? Ik heb vannacht dan ook super slecht geslapen, want ik lag boven de discotheek. Dat is op zich niet erg, maar wel als mijn kamer ook nog het verzamelpunt is geworden van alle meiden die nog van plan zijn om uit te gaan. Ik dacht de volgende dag lekker te kunnen uitslapen, maar ook dat zat er niet in: Eén van de meiden vond het nodig om me om half 8 wakker te maken en me vervolgens te beschuldigen van het jatten van haar telefoon: of ze in mijn spullen mocht kijken of haar telefoon daar soms tussen lag. Het moet niet gekker worden! Ik reageerde dan ook niet echt vriendelijk op deze vraag. Opzouten!!! Ik heb vandaag dan ook gelijk een ticket geboekt voor de bus naar Noosa. Een klein plaatsje ergens aan het strand (op aanraden van Jessica). Snel weg hier!
Hoi Jo.
Tijdens dat ik reageer komen de berichten van je grote avontuur bij ons binnen we genieten ervan van wat je allemaal meemaakt, gaat het weer wat beter met die onderdanen van je? Wat vermoeiend dat klimmen op die berg maar je houd je goed tenminste. Ik wens je een leuke tijd de laatste weken, GENIET !!! je zit voor je het weet weer op het werk. Groetjes Har en Bim.
HI Joseetje,
Zo te horen was dat bedeltje van een vliegtuigje geen overbodige luxe! Je moet maar denken dat die je al die tijd beschermd heeft, dus die laatste vluchten zal dat ook heus goed gaan. Bij mij werd mijn vliegangst op een gegeven moment minder...
En dan heb ik toch nog een vraag, in het kader van de net voorbije valentijnsdag: in jouw verhalen komt geen enkele keer een amoureus moment voorbij; effe eerlijk, zijn die er niet of ben je gewoon niet helemaal eerlijk in je weblogs? In het eerste geval zou ik die laatste week nog even een lekkere aussie scoren! In het tweede geval; we hebben het er nog over!
Geniet van je laatste tijd daar, want voor je het weet ben je weer opgeslokt in de nimeto-chaos, iiiiieeeeeee!
kus
He gelukkig daar was je weer Seet, wij zijn net thuis want we zijn een paar dagen in Limburg geweest, maar vandaag regende het zo dat we maar weer naar huis gingen. Wat een aventuren heb je weer beleefd, en wat leuk van die mensen met dat mega grote huis,
ben je naar Brisbane gevlogen toen weer terug naar Sydny en nu weer in Brisbane wee met die trubolentie je bent me er ook een zo gauw gebeurt er nier wat, niks van het slechte weer gemerkt, met al die branden en overstromingen. zou blij zijn als je weer thuis bent, schiet nu heel op. geniet er nog van, en dat op laatst niet iets gebeurt. Liefs Mam