Deel 5 van het Zuider eiland
Allemaal heel erg bedankt voor alle goede wensen. Jullie ook een heel voorspoedig 2009!!!!!!
di30 enwoe31 dec 2008,
Mijn reispartners zijn weer vertrokken naar Dunedin dus ik blijf helemaal alleen in Queenstown achter!! Natuurlijk niet alleen, want er waren honderden duizenden toeristen in de stad. Even had ik het gevoel dat ik op een zaterdag in Utrecht was beland!! AH snel weer weg!! Ik heb deze dag dan ook voornamelijk in mijn bed gespendeerd. Mijn avondmaal was echt iets voor oud en nieuw: MC Donalds. Meestal wordt ik hier heel erg gelukkig van in het buitenland, maar dit keer niet. Wat smerig was dat!!! Ik had er s' avonds nog steeds het maagzuur. van.Maar ik zal jullie dit onderdeel verder besparen. Voor twaalfen heb ik een potje gescabbeld met mijn nieuwe vrienden voor die avond: en jawel dat waren uiteraard weer Duitsers. Het lijkt wel of ik ze aantrek of zoiets! Het vuurwerk was geweldig en ik had in mijn hostel een super uitzicht over de stad. Het jammere was alleen dat het de hele dag en avond heeft geregend. Dit was dan ook voornamelijk de rede dat ik in het hostel nog maar een bietje heb gedronken en toen naar bed ben gegaan. Er is toch niets aan om oud en nieuw te vieren zonder jullie!!!
do 1 jan 2009,
Ja ik was er het eerst!!!!
De nacht was vreselijk, want alle zatte apen die uiteraard wel oud en nieuw hebben gevierd kwamen stomdronken binnen om vervolgens verschrikkelijk hard te gaan snurken. Ik heb zelfs voor het eerst iemandmet mijn voet aangestoot om hem op te laten houden. Dat lukt natuurlijk voor 10 minuten..... Ook de ochtend was een ramp, want toen ik uit de douche terug kwam in de kamer werd ik spontaan misselijk. Wat een berelucht hing daar!!!!! Wat dat betreft was ik blij dat ik vertrok!!
Ik vertrok naar Te Anua om half 9 in de ochtend. Ondanks dat ik niet ben uit geweest had ik wel een beetje een kater van gisterenavond. Om 12 uur was ik al daar en het enige wat ik wilde was lekker nog even gaan slapen. Maar je zal altijd zien. Ik kon om 14:00 uur pas inchecken. Dan maar heel veel koffie drinken in het dorp. Schitterend trouwens. Ik slaap in de Lakesite hostel met een super uitzicht over de bergen.
Die dagheb ik zeer goed gezelschap getroffen om een biertje mee te drinken: een Braziliaan: Mi Casa Si Casa. Weet je hoe handig als je vergeten ben om bier te halen in de supermarkt!
In de ochtend dacht ik nog: geen bier voor Jose vandaag, maarja je weet hoe dat gaat en overigens had de Braziliaan al een biertje voor me gehaald dus....
vrij 2 jan 2009,
Mijn Milfordsound cruise!!! eindelijk. Ik heb er zo naar uitgekeken!!! Ik had mezelf lekker lux geboekt op een cruisemet lunch. Ik werd voor de deur van mijn hostel opgehaald om half 8 in de ochtend. Ik was nog heel erg moe van de avond daar voor, want mi casa ci casa had meerdere biertjes voor me gehaald. De gids begon direct een verhaal op te steken over het meer van Te Anau en de bergen. Hij had dezelfde stem als Bob Ross en ik viel daarom dan ook al na 10 min praten al in slaap. Hartstikke zonde natuurlijk, want het uitzicht op de weg naar de cruise toe was prachtig (of bleek prachtig te zijn).
De cruise (boottocht op een marine schip) was echt schitterend. Het was alles wat ik ervan had verwacht!!! Wat is dat mooi om te zien!!! Ik kaniedereen aanraden om daar een keer te gaan kijken. Het regende heel erg hard vandaag, maar precies toen ik op de boot zat stopte het met regenen. Dat is fijn heb ik ook een keer geluk. Omdat het zo hard had geregend was het uitzicht des te meer spectaculair. Het water was ruig en de watervallen enorm!! Zeker het geld meer dan waard. Ik zou ook nog graag naar Doubtfulsound willen, maar dat red ik qua tijd niet meer helaas.
Morgen is dan de dag aangebroken dat ik de Kepler track ga lopen. Volgens mij ben ikgoed voorbereid: bier, toiletpapier, sigaretten etc. Nee ik heb ookgezonde dingen gekocht, maar een biertje hoort erbij! Het enig waar ik me een beetje zorgen over maak is het gewicht.Mede door het bier is mijn tas heel zwaar geworden. Ik moet het dan ook maar rustig aan doen morgen, want het is een 5 uur durende wandeling stijl omhoog!!! Waar ben ik aan begonnen. Nouja waarschijnlijk ben ik heel trots opmezelf als ik na drie dagen weer benenden in Te Anau ben!!
De foto's van Milford sound houden jullie nog te goed, want ik kan hier mijn foto's niet opladen. Dat wordt pas 7 januari als ik in Dunedin ben. Maarja dan heb ik wel alle verhalen en foto's vanmijn wandel avontuur!!!
Hé acrobaat,
Ik ben een beetje laat, maar
HAPPY NEW YEAR!!!!!
Je had dus weer een leuke actie. Waarschijnlijk had je iets meer moeten drinken voor dat je dat deed, dan val je wat soepeler en het doet minder pijn. Ik weet er alles van, want ik ben gisteren gaan schaatsen. ha ha.
Wel erg jammer van alles wat je nu misloopt.
Doe voorzichtig en veel plezier!
Groetjes
Hallo daar!! Nog een heel gelukkig nieuwjaar!!!
HI Jose,
Ben weer terug van weggeweest, en nu al je verhalen en foto's aan het inhalen.......
Ik wens je een onwijs goed, avontuurlijk en gelukkig nieuwjaar!
Onze kerstvakantie zit er alweer op, geniet jij nog even lekker verder?
XXX
De bitterballen worden koud! Waar blijf je nou?!