Deel 7 van het Zuider eiland
Hoi allemaal,
Echt super om te lezen dat jullie zoveel plezier hebben op het ijs. Ik ga ook een keer weg. Gaat het gelijk vriezen. Kijken jullie wel allemaal een beetje uit op die schaatsen! En niet te fanatiek, want anders loop ik te ver achter! Ik hoop dat het nog lang mag blijven vriezen (natuurlijk niet voor de niet schaats liefhebbers, maar dat zijn er niet zoveel in Nederland) en dat jullie nog lang kunnen genieten van de koek en zopie. Misschien wel tot eind februari , kan ik ook nog meedoen!
Het is even een tijdje geleden dat ik een verhaal heb geplaatst, maar mijn vorige verhaal is ergens in een storing verloren gegaan. Dat heb ik weer. Het voelt een beetje alsof ik mijn scriptie ben vergeten op te slaan.
In de tussentijd ben ik dan ook van Te Anau naar Dunedin gegaan (3 dagen), van Dunedin naar Queenstown (2 dagen), van Queenstown naar Christchurch (1 dag) en nu ben ik aanbeland in Kaikoura (ook 2 dagen). Mijn trip in Nieuw Zeeland zit er dan ook helaas al weer bijna op! 15 januari kom ik aan in Auckland en de 17e vlieg ik naar Melbourne. Dus ik ben eigenlijk nog niet op de helft van mijn reis. Het voelt alleen alsof ik al maanden weg ben, omdat je zoveel meemaakt in een korte tijd.
Di 6 jan 2009,
Op advies van Snuitie (dank je snuit, heel fijn om advies te krijgen) heb ik Steward Island overgeslagen en heb ik een Intercity bus geboekt naar Dunedin. S'Middags kwam ik daar (een beetje brak van de bus, maar dat heb ik altijd) aan. Ik dacht nog even naar de stad te kunnen gaan, maar daar dacht de hostel eigenaar heel anders over! Ik wilde alleen maar even vragen of ik van de telefoon gebruik kon maken, maar hij vond het nodig om een uur durend verhaal tegen me af te steken. Heel fijn! Dan maar even wat eten. Weer een burger. Ik wordt nog eens een expert in fastfood. Inmiddels ben ik dan ook 2 kilo aangekomen!!
Woe 7 jan 2009,
Vandaag is het de dag voor wat cultuur! Ik heb al zoveel natuur gezien dat dit onderdeel er ook eens van moest komen. Daarom heb ik voor mezelf dan ook een tour geboekt in de chocoladefabriek van Dunedin. Ja de cultuur is hier zo gek nog niet! Tijdens de tour ontmoete ik het jongetje uit de film: Sjakie en de chocolade fabriek. Althans hij leek erg heel erg op: dik, roodharig, bijdehand en hongerig! Helaas heb ik geen Johnny Depp gezien. Tijdens de tour vertelde de gids dat als je de bierbrouwerij tour boekt laat in de middag je extra lang de tijd hebt voor het bier proeven. Dit was voor mij dan ook de reden dat ik had besloten om mijn culturele kennis nog meer te verbreden. Om het dan vervolgens in de bar weer naar beneden te halen, maar dat maakt even niet uit. De Speights ( het NZ biertje) tour was dan ook totaal niet interessant. Veel koper waar het bier in wordt gebrouwen en een hele slechte Speighst commercial! Het ging natuurlijk om het slot: de proeverij. Van de 6 speciale biersoorten vond ik eigenlijk het normale biertje het lekkerst. Al na het 3e biertje liet ik mijn glas vallen. Ik stond erbij en keek ernaar samen met de rest van de bar. Zij vonden het nogal grappig en dachten waarschijnlijk dat ik al ladderzat was. Gelukkig was daar mijn redder in nood: een Ant Articaan (als je dat zo schrijft) die gelijk een nieuw biertje kwam brengen. Samen met nog 2 andere mensen die ik ontmoete in de bar ben ik van de tour wat wezen eten. Zo gaan die dingen hier. Altijd leuk!
Do 8 jan 2009,
(Berie alsnog gefeliciteerd!!! Nu zijn we weer even oud!) Genoeg cultuur gehad van gisteren, want ik voel het nog steeds in mijn benen en mijn maag. Vandaag ga ik de natuur weer in op zoek naar vogels, pinquins, zeehonden en zeeleeuwen in de Peninsula van Dunedin. Met mijn verrekijker spotte ik als eerst de albatros. Daar hoef je in principe niet echt je verrekijker voor te pakken, want die beesten zijn bijna net zo groot als een klein vliegtuigje. Later heb ik nog de geel oog pinguïn en zeehonden gespot. Uiteraard ook een hoop vogels, maar daar ben ik de namen alweer van vergeten. Tijdens mijn tour was ook het vreselijke koppel met de enorme telelenzen aanwezig. Zij wilde waarschijnlijk de beste foto ter wereld maken! Nou, mijn foto van de geel oog pinguïn is anders best goed gelukt met mijn kleine cameraatje. (zie foto Peninsula).
Vrij 9 jan 2009,
Vandaag ga ik terug naar Queenstown in de hoop alsnog te kunnen gaan rotsklimmen. Om 11:20 am zou de Straybus vertrekken. Ik had een pick up point aangeklikt op de site van Stray ergens in de stad. Daar in de buurt aangekomen was ik totaal de weg kwijt. Ik kwam er achter dat mijn pick up point, op de kaart nummertje 6 , was omgewisseld met nummertje 7. Ja dan ben ik natuurlijk totaal in de war! 1,5 uur later stapte ik alsnog in de bus om vervolgens mijn excuses aan alle passagiers te moeten aanbieden. Heel fijn!! Laat in de middag kwam ik aan in Queenstown. Terug in de Hippo lodge (ja snuit hij bestaat nog steeds!) En gelukkig ik kon de volgende dag gaan klimmen, want mijn pols voelt al een stuk beter aan, het weer was goed en ze hadden nog plek. Heb ik ook een keer geluk met het weer!
Zat 10 jan 2009,
Joepie klimmen!! Om 1:20 am was het zover. Voor die tijd heb ik nog even wat gegeten in het hostel. Daar ontmoete ik de choogelaar weer (mijn kamer genoot van oud en ieuw) die mij kopplede aan een rotsklimmer die ook toevallig in het hostel was. Hij gaf mij nog snel een paar tips en nam de knopen met me door. Erg aardig! In gestapt in het busje waren er nog 2 andere klimgenoten. En je raad het al: Duitsers! Het klimmen was echt geweldig!!! Het was niet zo heel hoog (30 meter) maar voor de eerste keer spannend genoeg. Het rotsklimmen is toch wel een stukje moeilijker dan het indoor klimmen. De rotsen zijn heel scherp en je hebt niet zoveel grip met je voeten. Maar de techniek, de kracht, de hoogte en het uitzicht maakt rotsklimmen echt super leuk. Ja ik ben overtuigd: dit wil ik in Australie ook gaan doen! De rotsklimmer in mijn hostel komt zelf uit Sydney en hij kon me dan ook heel veel tips geven over klimmen in de Blue Mountains. Te gek!
Zo 11 jan 2009,
Jemienee wat heb ik weer slecht geslapen vannacht! Toen ik gisteren in mijn kamer kwam hing er een hele grote groene jas met grote gekleurde stippen, een bolhoed, balonnen en een rode neus over het bed onder me. Oh nee!!! Een clown! Dat heb ik weer! Ik haat clowns!!! De goochelaar was grappig en had tenminste nog wat zelfspot, altijd leuk. Maar de clown niet. Die vond zijn opblaasbare aap zelf erg mooi en liet het dan ook express op de tafel in de keuken liggen. Hij had wel een geschikt figuur voor een clown: klein en dik! Maar daardoor snurkte hij dan ook heel heel erg hard! Zelfs mijn oordoppen konden het niet aan! Ik ben vandaag brak en hij staat weer lekker op het plein balonnen beesten te blazen!!!
Maar goed ik hoef vandaag alleen maar in de bus te zitten en het is een lange weg te gaan van Queenstown naar Christchurch.
Ma 12 jan 2009,
Wat een prachtige route was dat gisteren. We zijn langs mt Cook gereden en lake Takepo. Wat heeft dat water hier een prachtige kleur! Groen blauwachtig. Echt nog nooit zoiets gezien! Helaas vertrek ik vandaag gelijk weer naar Kaikoura en heb dan ook maar 1 dag in Christchurch gespendeerd. Bij het 2e pick up point was het wel even een verassing, want An en Gowin stapte daar weer in de bus. Dat is zo leuk aan dit land. Het is zo klein dat je elkaar iedere keer weer tegen komt. En dat terwijl ik het totaal niet had verwacht, want zij gingen veel sneller omhoog dan ik. We hebben dan ook weer met zn drieen een kamer gedeeld en s'avonds heb ik eindelijk weer een keer gekookt. Couscous lekker makkelijk, maar het viel in de smaak dus dat is goed! Daarna een potje Jenga gespeeld. Erg leuk. Dat doe je ook niet in je eentje.
Di 13 jan 2009,
Ik heb er heel lang over lopen twijfelen, maar ik heb het toch gedaan. De walvistour met het vliegtuigje. Op de 3 uur toerende boot word ik ziek en vliegen vind ik eng dus ik moest er even over nadenken. Maar ik ben nu zeer blij dat ik het gedaan heb! Joepie weer een angst overwonnen! Eerst de vissen, nu het vliegtuigje. Gelukkig heb ik ook nog een walvis gezien van bovenaf. Dat is eigenlijk beter, want dan zie je de hele walvis. Op de boot alleen de rug en de vin. Alleen je komt wat dichterbij op een boot. Maar de vlucht zelf was erg mooi en ik mocht voorin zitten. Joepie!!
Morgen kon ik aan in Wellington en plaats ik de foto's
He,he, Seet daar ben je weer, ik dacht alweer waar blijft ze, Nou weer een hoop gezien, en meegemaakt, leuk dat je Gowin en An ook weer tegen kwam, en geklommen, kijk uit dat je niet valt, ook niet in Australie., Robin wacht al op je die had tante Elly brief gestuurd. Vergeet niet om tante Doortje nog te bellen voordat je weggaat. De IJspret is voorlopig even voorbij want het dooit. het was wel heel leuk iedereen op het ijs. Je vader had de Kortehoefroute weer geschaatst je weet wel. Ga je nu met de bus weer naar Auckland, om op het vliegtuig te stappen. dat is nog een aardige trip.
Nou ik hoor weer van je.
Liefs, mam
He zuiplapje!!:-) Leuk die bierproeverij. Hoe kan je nu je biertje laten vallen? Dat zou ik noooooooooooooit doen haha! ahum. Ik zag het al helemaal voor me.
Hier idd druk geweest met " ijspret". Zelf ik heb zo'n 30 km geschaatst het weekend. Kun je het voorstellen? Zo sportief als dat ik ben.... ;-)
Maar het was erg leuk, jammer dat het al gaat dooien...................... maar de elfstedentocht bleek de laatste 3 keer, eind februari te zijn geweest, dus wie weet misschien kun je nog met mij de elfstedentocht schaatsen haha.
Wat goed dat je weer een angst overwonnen heb! Ben trots op je ;-). Ik zou het niet durven hoor zo'n mini vliegtuigje, maar wel super gaaf dat je de walvissen goed hebt gezien.
Heel veel plezier nog!
Angela
HEEEEEEEEEEEEEEE SNUITIE!!!!!!!!!!!
Jawel: hier snuit 1 en 2! We zijn net terug van de Lieve de Moskeelaan!!!! Het was wee hilarisch!!!!! Shaggie van Scooby Doo was er ook, geen sierraden, goed je spullen bewaken en we hebben zelfs de tassen aan een boom vastgebonden uit voorzorg. We werden uiteraard weer vriendelijk verzocht de borrel bij te wonen.... jammer, maar we moesten verder! En weet je wat we als presentje kregen bij vertrek..... extra zwarte chocolaatjes!!! hihi. We zitten nu aan de prosecco....zat ook in het kerstpakket, samen met een aantal bederflijke zaken als krentemik etc. Dus, het is echt, ECHT ECHT puur om jou een plezier te doen, wij stellen voor dat WIJ ons over jouw kerstpakket ontfermen. Echt puur als vriendendienst, want zo zijn wij, he Snuitie! De snuities zijn onwijs trots op jou: weer een angst overwonnen! Gevlogen, wat stoer!!! Snuitie 1 heeft nog op de schaatsen gestaan. Snuitie 2 heeft het bekeken vanaf balkonia! We hebben een vraag voor je. Je kunt er een ijskast mee winnen. (of een krentemik); wie o wie komt er bij Snuitie 2 in de flat wonen. Denk erom: het gaat om een echte krentemik! Neem je tijd. SMS je antwoord naar flat135. By the way: wist je dat als je blaren hebt, maandverband en gamma-tape een oplossing bieden? (Snuitie 2 vindt dit maar omslachtig: zitten op je gat is nog makkelijker!).
Wij vinden het nu wel genoeg geweest!!! Als je terug bent, gaan we, samen met de mysterie-guest op balkonia prosecco zuipen en uit volle borst het scheten-lied inzetten! We missen je enorm! kus van ons beiden (en ook een van Mopsie). kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus kus