Australie hier ben ik
Daar ben ik dan veilig aanbeland bij mijn nicht Robin in Austalie Melbourne. Ik moet zeggen dat het erg fijn is als er iemand op je staat te wachten op het vliegveld. Vooral in zo'n grote stad als Melbourne waar 3 miljoen mensen wonen. En Pfoe wat is het hier heet!!!! Ben ik dat even niet gewend!
Zat 17 jan 2009,
Ik heb op de veerboot naar het Noorder eiland een goed gesprek gehad met een Nederlands meisje die een vliegangst training had gehad. Ze vertelde mij wat ze daar geleerd had. Handig, want als ik die dingen voor mezelf gewoon herhaal dan hoef ik die curcus niet meer te volgen. Scheelt weer geld. En ik moet zeggen: het was niet helemaal weg natuurlijk, maar ik was een stukje minder bang dan de rit naar Nieuw Zeeland. En ik had niet eens een wijntje gedronken (toch de beste remedie voor vliegangst denk ik), want het was heel vroeg in de ochtend. Ik heb op mijn gemakkie een filmpje kunnen kijken: Elegy met Penelope Cruz. Ik was er iets te gemakkelijk bij, want dit keer moest ik bijna huilen vanwege de film.
Aangekomen op het vliegveld moest ik weer een formuliertje invullen waarbij ze alles van je willen weten. Je beroep en wat je precies komt doen in dit land en nog veel meer dingen. Vervolgens moet je dit formuliertje bij de paspoort controle laten zien. Jeminee volgens mij zijn die mensen op hun chagerijnige hoofd aangenomen! Niet één keer lachen deze mensen vriendelijk naar je! Ze keken heel nauwkeurig naar mijn paspoort en het formuliertje, maar ik hoefde niet mijn visa te laten zien. Dat snap ik nou niet. Maar ik ben er dus het zal wel!
Tijdens de rit naar mijn nichts huis hebben we lekker bijgekletst over van alles en nog wat en met name over Nieuw Zeeland. En wat is Nieuw Zeeland groen als je het vergelijkt met Austalie. Erstaan hierwel wat bomen langs de weg, maar die zijn voornamelijk dor en droog. Mijn nicht woont in Glen Waverly een wijk waar vooral Indische mensen en Chinezen wonen. Mijn achternichtje (Sophie 14 jaar) klaagd dan ook over alle nurds bij haar op school. En terecht, want als je 14 bent en niet Indisch of Chinees dan val je niet op deze jongens. Ze zijn totaal niet mannelijk en veel te klein! Het contract van mijn aangetrouwde neef Russel is bijnaafgelopen en Robin hoopt dan ook ooit in Melbourne te kunnen verhuizen.
Zon 18 jan 2008,
We gaan lekker een stukje wandelen had mijn nicht bedacht. Langs het strand een eindje verder op in Wilsons pronontory. De kinderen (Sophie 14 en Thomas 12) hadden er uiteraard geen zin in. En ik geef ze groot gelijk, want toen ik 14 was vond ik er ook geen bal aan om met mijn ouders een stukje te gaan wandelen. Dat soort dingen zijn op die leeftijd gewoon niet leuk. Maar ze gingen toch mee. Een klein beetje gedwongen. En dat kon ik in de auto merken. Ik weet dat ik met mijn zusje ook wel eens ruzie maakte en woorden had, maar met een broertje kan het een stuk erger zijn heb ik wel gemerkt. Die twee zitten op een totaal ander level. Gelukkig is het spelletje: ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is....... altijd leuk om te doen. Behalve voor mij in het Engels, want ik kon gewoon niet op de woorden komen. Het stukje rijden bleek een pokke eind rijden te zijn: 2,5 uur. Waarschijnlijk voor Australie heel normaal, maar in Nederland kros je in die tijd het hele land door.
De wandeling naar Squeaky beach (ik moet iedere keer lachen als ik die naam hoor: squeaky, squeaky, squeaky) was prachtig! Australie staat natuurlijk bekend om zijn mooie stranden en terecht! Wauw!! Onderweg heb ik zonder een verrekijker te hoeven gebruiken prachtige vogels gezien!! Alle kleuren van de regenboog hebben ze. Ik wilde ze heel graag op de foto hebben toen er één had besloten om naast mij te landen. Goed voor de foto, maar het enige wat ik kon doen is heel hard gillen. Ja ik houd gewoon niet van gefladder om me heen. Oho dat wordt nog wat hier. En ik wil nog wel zo graag krokodillen, haaien en enge slangen zien! Op de terug weg had ik wel heel erg geluk, want ik heb mijn eerste kangeroe al gespot en op de foto gezet in twee dagen!! uiteraard was ik niet degene die hem spotte en we moesten er zelfs drie keer langs rijden voordat ik het door had. Het is niet de mooiste skippy ooit, want hij was een beetje donker. Ik wil een lichte kangeroe zien met een jong in zijn buidel!! En daarom gaan we dan ook deze week naar Hills ville (een soort van dierentuin) in de hoop dat ik er één kan zien en misschien wel kan aaien!
Ma 19 jan 2009,
Vandaag is de expositie van Robins schilderwerk in een gallerie. Robin schilderd al een tijdje en heeft al best veel schilderijen verkocht! Super goed! De gallerie is in een wijnproeverij. Dat is altijd handig, want als mensen dronken zijn dan kopen ze wat gemakkelijker! Er waren meer vrouwen die hun werk daar mochten exposeren die dag. Ik had het allemaal even van een afstandje bekeken en ik vond het meeste schilderwerk van de vrouwen verschrikkelijk! Wat een huisvrouwen gerommel! Dat kan ik ook, maar dan beter! Ik vond Robinhaar werk het mooist. Of zeg ik dit alleen maar omdat het familie is? Nee ik meen het.
In de tussentijd was het buiten 37 graden geworden om 12 uur s'middags. Jemig echt niet meer normaal. Het doet gewoon zeer als je te lang buiten blijft staan!! Snel in de auto gaan zitten met de aico aan. Maar zelfs in de auto deed alles wat je aanraakte zeer! De bekleding is zwart en de auto stond in de zon enwas in de tussentijd dan ook lekker opgewarmd. Auw Auw!
Snel naar een vriendin van Robin gereden waar we heerlijk hebben geluncht en daarna naar het strand. Eén van de weinige plekken waar je nog kan zijn met dit weer. Eigenlijk is binnenshuis nog het beste. Je slippers kon je niet uitdoen op het strand, want anders verbrande je je voeten aan het hete zand. Ik heb deze hitte echt nog nooit meegemaakt dus snel het water in. Het water is hier echt perfect voor mij. Niet te zout, geen hoge golven en lekker warm. Ideaal! Het enige jammere is dat er hier altijd een kans aanwezig is dat er een haai opduikt. Daar houd ik niet zo van. Ik wil er graag één zien, maar dan veilig vanaf een bootje!
Di20 jan 2009,
Gisteren is het tennis (Austalien open) hier begonnen. Echt een happening hier. En ik ga er vrijdag naar toe. Joepie!!! Let dus allemaal goed op het publiek als je donderdag naar het tennis kijkt, want misschien ben ik wel diegene die heel hard aan het zwaaien is. Ik kan natuurlijk ook altijd nog gaan streaken (in mijn nakie over het centre court rennen)om aandacht te krijgen. Ik denk er nog even over na! Ze hebben het tennis vandaag bijna afgelast, want het was serieus 41 graden rond een uur of 12 vanmiddag. Ik snap niet dat je kan tennisen met dit weer. Ik zou dood neer vallen na mijn eerste opslag denk ik. Het enige wat ik dan ook vandaag tot nu toe gedaan heb is boodschappen met mijn nicht in de verkoeling van een winkelcentrum.het lijkt wel of iemand zijn fohn op de hoogste stand heeft gezet, of dat je in een magnetron zit, of in een oven of een sauna. Jeminee wat is het hier heet!!!!!
Mevrouwtje je moet ons niet zo jaloers maken met dat lekkere weer daar, als we hier op de bus staan te wachten hangen de ijspegels aan onze neusjes!
En tegen de tijd dat die bus er eindelijk is kunnen we onze voeten niet meer van de grond krijgen omdat ze eraan vastgevroren zijn!
Oke misschien een beetje overdreven, maar het blijft koud!
Wel lekker bruin worden heh!
Liefs je favoriete leerlingen (hahaha).
HI joseetje, jemineetje van de regen en de storm naar de bloedhitte! Ben benieuwd of je je belofte om niet meer in bikini op de foto te gaan, nu niet gaat breken.....
Wat is die film mooi he; Elegy. Echt een aanrader vind ik, en zeker om bij te snotteren. Fijn dat je daardoor je vliegangst was vergeten.
Ik hoop voor jou dat je heel veel skippy's tegenkomt met baby's in de buidel, schattig! Maar het leukste is natuurlijk in het wild.
Veel plezeier bij de australian open, naar welke wedstrijd ga je?
Liefs Lin
oh, nu zie ik de eerste bikinifoto al, shit!
He Snuit!!!! Smeerlap! Mijn compassie is gedaald tot beneden nul! Zie ik jou daar nou met een paar lapjes rood (dat ze daaaaar nou zoveel geld voor vragen ??!! ... hoor ik mijn moeder zeggen) op een witte lap strand liggen en met groene lap zee voor de deur???!!!! Gadver, gadver en nog eens gadvder. En wij maar werken! En jij aan het einde van het jaar zeker tegen de ouders van alle leerlingen zeggen dat het zonder jouw begeleiding niet gelukt was... o wat was je met ze begaan. Het is bij jou ook echt een YES I CAN, want WE werken nog wel effe door. Ik heb echt met je te doen: het is ook rot hoor, al die tropische vogels om je heen fladderend, die skippy die niet de goede kleur had en niet eens een baby in de buidel: kut skippy!. Ik kijk uit naar de tennis wedstrijd op tv: wanneer er een verbrand rode snuit met spier witte billies over de court rent! Dat ga ik tapen voor de volgende jaarafsluiting!!! Smeer je je wel goed in ;-) !!!!????? kus
Ik zou Robin vragen om een schilderij van je te maken en dan in een Gallery te hangen. Wordt je wereldberoemd! Amerika, Australie...wat wordt de volgende??
Hi Seet, daar ben je dan in Australie, tjonge wat is het daar heet, hoop dat je nog wat kan ondernemen, als alleen op het strand, wat een leuke foto's die Sophie al zo groot, en Robbyn ziet er goed uit. We zijn allemaal een beetje jaloers op je hoor, die snuit met haar verhalen lachen he. Ik hou het tennis in de gaten meschien zien we wel, niet in je blootje over het tennisveld lopen. anders kom je in het gevang.
Groetjes aan allemaal. Liefs ,Mam
hoi Jo.
Nou, nou, dat is wel afzien zeg....met 37 graden aan het strand liggen en af en toe een potje tennis kijken. Jij hebt het maar slecht daar. In Nederland is het tenminste fijn koud en nat. We gaan in het donker naar ons werk en komen 's avonds weer in het donker thuis. Het is hier echt fantastisch...je weet niet wat je mist ;-)
Leuk die skippy! Op naar de gevaarlijke slangen, krokodillen en haaien (ajb niet aaien)
groetjes
Tom